افتتاح نمایشگاه «طراحی پوستر پروین اعتصامی» در باغ موزه نگارستان

۲۵ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۰:۲۹ کد : ۴۶۵۶۲ رخدادهای مهم اخبار
تعداد بازدید:۱۴۲
آیین نکوداشت بانو پروین اعتصامی و افتتاحیه نمایشگاه «طراحی پوستر پروین اعتصامی» در باغ موزه نگارستان تهران برگزار شد.
افتتاح نمایشگاه «طراحی پوستر پروین اعتصامی» در باغ موزه نگارستان

به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران؛ آیین بزرگداشت بانو پروین اعتصامی به مناسبت سالروز تولد ۱۱۸ سالگی وی، با حضور چهره‌های سرشناس فرهنگی و هنری از جمله احمد محیط طباطبایی رئیس ایکوم ایران، خانم محیط طباطبایی فعال فرهنگی و هنری و مسئول دبیرخانه ایکوم ایران، دکتر مجید منتظر ظهوری رئیس اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران، دکتر افتخاری مدیر سابق موزه هنرهای ملی، دکتر اردشیر صالح‌پور عضو شورای علمی انجمن مفاخر و عضو هیات مدیره ایکوم ایران، دکتر محمود شالویی مشاور وزیر ارشاد و رئیس انجمن مفاخر فرهنگی، آقای نیما قاضی مدیر موزه دوستی فرهنگ ملل و جواد آتشباری، طراح گرافیک و فیلم‌ساز روز جمعه 24 اسفند ماه 1403 در باغ موزه نگارستان برگزار شد.

همزمان با این رویداد، نمایشگاهی متفاوت و ارزشمند از طراحی‌های پوستر با الهام از اشعار و زندگی پروین اعتصامی، شاعر بزرگ و تأثیرگذار ایرانی با همکاری اساتید و هنرمندان برجسته دانشگاه‌های هنر استان فارس و انجمن ایکوم ایران (ICOM)، باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران و خانه موزه پروین اعتصامی، در فضایی فرهنگی و تاریخی باغ موزه نگارستان افتتاح شد.

 

در این نشست، از زبان دکتر سید احمد محیط طباطبایی آمده است:

بانو پروین اعتصامی تنها شاعر و نویسنده زن در ایران که در زمرۀ مشاهیر یونسکو ثبت جهانی شده است. پروین‌ اعتصامی زن و شاعری بود که در زمان‌ خود توانست که مرزها و محدودیت ها را شکسته و خود را به عنوان یک شاعر و متفکر زن تاثیرگذار در جامعه آن‌ روزگار مطرح نماید. از نخستین کارهای ایشان تغییر نام خود از رخشنده به پروین‌بود. او نامی که مفهوم جنسیتی نداشت را برای خود را انتخاب کرد. از طرف دیگر اشعار او همیشه شکل گفتگو را دنبال می‌کرد. این ویژگی می تواند جنبه‌ای آموزشی، قابل تامل و تربیت کننده برای کودکان و نسل‌های آتی باشد.. این ویژگی گفتگو باعث گردید که بهترین زمینه را برای آنکه بتوانیم اشعار را به شکل هنر تجسمی در آورد، مورد استفاده قرار داد. اساتید گرافیک و طراح استان فارس بر اساس داستان‌ها و ویژگی‌های ذهنی و فکری پروین اعتصامی اثاری را خلق کردند که دستمایه ی نمایشگاهی گردیده که به مناسبت زادروز وی در مکانی که سال‌ها محل کار پروین‌اعتصامی و دانشسرای عالی بود به‌ نمایش گذاشته می‌شود تا بتوان اشعار زیبای این بانوی ایرانی را با نگاهی متفاوت در قالب پوستر و زاویه‌ای متفاوت مورد نقد، بررسی و درکی جدید قرار داد.

ایشان در افتتاحیه نمایشگاه ضمن ابراز خرسندی از حضور و شرکت اساتید هنر استان فارس گسترش این امر فرهنگی را مهم ترین وجه این نمایشگاه دانست.

دکتر مجید منتظر ظهوری رئیس اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران در این نشست گفت: نمایشگاه از دو منظر و ساحت قابل توجه بود، یکی از ساحت هنر و دیگر از ساحت بازتاب اندیشه و شعر خانم پروین اعتصامی.  به نظر بنده هر دو وجه در بیشینه آثار هنرمندان در اوج و اعتلا بود و فصل تلاقی هنر و اندیشه در تمام آثار قابل مشاهده و درک بود و آثار به نمایش در آمده هر کدام از یک منظر درست به شخصیت خانم پروین اعتصامی شاعر برجسته کشورمان پرداخته و هنر به مثابه هنر صورت پذیرفته است. دیدار از این نمایشگاه فرصتی مغتنم بود که نصیب حال من شد.

دکتر افتخاری در حاشیه بازدید از آثار، ضمن تقدیر از کیفیت بالای طراحی‌ها، تأکید کرد که این نمایشگاه «کار عالی و جسورانه‌ای بود که توانست به‌خوبی پیوندی نوین میان اشعار پروین اعتصامی و هنر طراحی پوستر برقرار کند.»

دکتر اردشیر صالح‌پور نیز در مورد آثار گفتند: «نوعی حکمت قدیم در منظر جدید است. شیوه برخورد با سنت‌ها موجب خلاقیت و نوآوری در زمینه‌های هنر خواهد شد. از آنجا که این هنرها ریشه در روح و جان ایرانی دارند، همواره برای مخاطب جذاب و دلنشین است.» این سخنان تأکیدی بود بر اهمیت هنری آثار به نمایش درآمده و موفقیت این نمایشگاه در تجلی دادن به نگاه نو و خلاق در دنیای طراحی پوستر.

جواد آتشباری ضمن تقدیر از اساتید استان فارس، تأکید کرد که نمایشگاه اتفاق خوبی بود و باعث خوشحالی است که هنرمندان با شور، اشتیاق و جدیت در این نمایشگاه شرکت کردند و آثارشان در تهران دیده شد. وی افزود: «امیدوارم این نمایشگاه فرصتی را فراهم کند تا بعدها نمایشگاه هایی از این دست به‌صورت فراخوان عمومی در سراسر ایران و در شهرهای مختلف به صورت گسترده برگزار شود.

زینب حقی مقدم (مدیر داخلی باغ موزه نگارستان): گاهی قدم‌های کوچک آغازی می‌شود جهت همراهی بزرگان و شروع حرکت و رسیدن به هدفی والا. استفاده و بهره گیری از آثار و اشعار و شخصیت پروین اعتصامی، شکل گیری نمایشگاه حاضر را به دنبال داشته است که باعث پرداختن به شخصیت این شاعر فرزانه از زوایای متفاوت گردیده است.به این ترتیب راه برای معرفی بیشتر این بانوی شاعر در جامعه و قشر جوان آن فراهم تر شده و آثار تصویری ارزنده ای توسط اساتید و هنرمندان خلق گشته است.

انتهای خبر/


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.