برگزاری سیودومین نشست عصر سهشنبههای بخارا در باغ موزه نگارستان
به گزارش روابط عمومی و امور رسانه اداره موزهها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران؛ سیودومین نشست از سلسله نشستهای عصر سهشنبههای مجلۀ بخارا که به مناسبت انتشار کتاب «تهران من، نگاه او» نوشتهی «سعیده زاد قناد» اختصاص یافته است، با همکاری باغموزۀ نگارستان و با حضور حمد مسجد جامعی، محمدرضا جوادی یگانه، مهرشاد کاظمی، سعیده زادقناد و علی دهباشی روز سهشنبه 6 آذر ماه از ساعت 17 در باغ موزه نگارستان برگزار میشود.
'گفتنی است؛ کتاب «تهران من، نگاه او» روایت پایتخت ایران از نگاه «دیگری» است؛ آنهایی که تصورشان را از این شهر شرقی در گوشهای از کولهبار سفرشان جای دادند و به ایران سفر کردند تا با قلمشان دیگریِ شرقی یا بهتعبیری دیگری شرق میانه را به تصویر بکشند.
امروز «تهران من، نگاه او» چشمهاییست در جستوجوی زندگی یک شهر، در گذشتهای که یا چیزی از آن باقی نمانده و یا ردپایش کمرنگ شده و این کتاب، حرکت همین چشمان جستوجوگر بر ردپای قلمیست که شهر را به وصف نشسته است.
«تهران من، نگاه او» در پی آن است که تصویری از این کلانشهر را در قالب روایتی از روایتها به نمایش بگذارد. کتاب حاضر از آنجایی آغاز میشود، که مسافر بیگانه، خود را در مقابل سیمای شهری تهران مییابد، از دروازه و حصارش عبور میکند، پا به میدان، خیابان، کوچهپسکوچهها و خانههایش میگذارد و شریانهای شهر را بازمیشناسد. او سپس رفتهرفته در قلب بازار، مسجد، تکیه، مدرسه، حمام و کاروانسرای شهر رخنه میکند تا اعجاز فرهنگ، هنر، معماری و آدابورسوم ایرانی را در هر آن چیزی کشف کند که در چارچوب «عامالمنفعه» تعریف شده است.
خواننده «تهران من، نگاه او» نیز درمییابد که چگونه مسافران تهران در گذر زمان از توصیف جغرافیا و آبوهوا و بناهای شهر گذر کرده و توصیف سیاست و فرهنگ و هنر جاری در شهر را پیوست یادداشتها و خاطرات خود میکنند و از خلقیات مردم شهر سخن میگویند. نوشتههایی که چه سفرنامه باشند، چه خاطرهنویسی، چه یادداشتها و گزارشهای شغلی و چه پژوهشهای علمی، جملگی در مسیر زمان، دغدغههای جدیدی را پی میگیرند که مکمل یکدیگرند و به یاری آنها میتوان زوایای تاریک و نادیدهگرفتهشده تاریخ اجتماعی تهران را هویدا کرد.
انتهای خبر/
نظر شما :