نشست تخصصی معرفی و بررسی فرش‌های اهدایی مهندس غلامعلی ملول به باغ موزه نگارستان برگزار شد

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۳:۲۹ کد : ۲۸۲۴۸ اخبار
تعداد بازدید:۳۹۳
نشست تخصصی معرفی و بررسی فرش‌های اهدایی مهندس غلامعلی ملول به باغ موزه نگارستان روز شنبه ۲۴ اردیبهشت ماه در باغ موزه نگارستان برگزار شد.
نشست تخصصی معرفی و بررسی فرش‌های اهدایی مهندس غلامعلی ملول به باغ موزه نگارستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران؛ نشست تخصصی معرفی و بررسی فرش‌های اهدایی مهندس غلامعلی ملول به باغ موزه نگارستان امروز شنبه 24 اردیبهشت ماه در باغ موزه نگارستان با حضور مهندس غلامعلی ملول اهداکننده آثار، پریسا بیضایی مدیر اسبق موزه فرش، تورج ژوله کارشناس و پژوهشگر فرش، دکتر محرم باستانی رئیس اداره موزه‌ها و فضاهای فرهنگی دانشگاه تهران، زینب حقی مقدم کارشناس مسئول باغ موزه  نگارستان و جمعی از علاقه مندان  برگزار شد.

 

مهندس غلامعلی ملول: این فرش‌ها هدیه ناچیزی از طرف بنده به ملت ایران بود

مهندس غلامعلی ملول اهداکننده آثار در این نشست تخصصی گفت: از مسئولین و کارکنان باغ موزه نگارستان بابت ثبت 3 قطعه فرش از فرش‌های اهدایی اینجانب در فهرست آثار ملی و همچنین مراقبت و نگهداری از این آثار قدردانی می‌کنم.

وی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های اینجانب بابت اهدا این آثار به موزه، این بود که اگر این آثار در یک مکان شخصی نگهداری می‌شد، فقط من با دیدن هنرنمایی هنرمندان سرزمینم لذت می‌بردم اما اگر این آثار در یک موزه نگهداری شود، صدها هزار نفر این آثار فاخر را می‌بینند و این امر ارزش این آثار را دو چندان می‌کند.
مهندس غلامعلی ملول در پایان سخنان خود از کاستی‌های عمیق در زمینه علوم و فنون و تکنولوژی و همچنین قابل جبران بود این کاستی‌ها  و همچنین از فرهنگ و هنر هزار ساله مردم ایران، مواردی را بیان کرد.

پریسا بیضایی: آنچه که یک موزه را پر بار و غنی می‌کند، محصولات و آثاری است که در آن به نمایش گذاشته می‌شود

پریسا بیضایی مدیر اسبق موزه فرش در این مراسم اظهار کرد: موزه‌ها در هر طبقه‌ای با هر رویکرد و هدفی که تأسیس شده باشند، یک وحدت نظر دارند و آن هم معرفی، نمایش و عرضه محصولات فرهنگی و هنری است.

وی افزود: آموزش و پژوهش، دو رکن در موزه است که موزه‌ها را تقویت می‌کند.

مدیر اسبق موزه فرش بیان کرد: من در جایگاه یک موزه‌دار افراد مختلفی را دیده‌ام که اشیا، آثار و حتی تحقیق و پژوهش و دستاوردهای علمی خودشان را به موزه اهدا می‌کنند و این امر در رشد و شکوفایی موزه‌ها بسیار تأثیرگذار است.

تورج ژوله: نشر و معرفی و اهدا آثار از مشخصات یک مجموعه‌دار حرفه‌ای است

تورج ژوله کارشناس و پژوهشگر فرش بیان کرد: مجموعه‌داری فقط جمع‌آوری آثار نیست و آداب و فرهنگ خاص خود را دارد و زمانی که این آداب و فرهنگ به درستی رعایت شود، می‌توان گفت که یک شخص مجموعه‌دار حرفه‌ای است.

وی افزود: نشر، معرفی و اهدا آثار به شکل‌های مختلف، از مشخصات یک مجموعه‌دار حرفه‌ای است.

 

همچنین در پایان این مراسم، زینب حقی مقدم کارشناس مسئول باغ موزه نگارستان، ضمن تبریک این امر مهم و روز جهانی موزه‌ها، اطلاعاتی را درمورد مشخصات سه قطعه فرش ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، در اختیار حضار قرار داد.

 

برای مشاهده فایل صوتی سخنرانی سخنرانان این مراسم روی لینک‌های زیر کلیک کنید.

1- سخنرانی مهندس غلامعلی ملول

2- سخنرانی پریسا بیضایی 

3- سخنرانی تورج ژوله

4- سخنرانی زینب حقی مقدم


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.