از قصر نگارستان تا دانشگاه تهران

باغ عمارت

باغ نگارستان؛ از قصر نگارستان تا دانشگاه تهران، عنوان کتابی است که به کوشش دکتر مصطفی ده‌پهلوان و مینا رمضان جماعت تألیف و توسط سازمان زیباسازی شهر تهران منتشر شده است.
در مقدمه کتاب می‌خوانیم:
((باغ نگارستان در اوایل روزگار پیدایش خود در زمان حکومت فتحعلی‌شاه، به این دلیل که دارای آب و درخت فراوان بود و قطعه‌ای ییلاقی در خارج شهر محسوب می‌شد، مورد توجه فراوان فتحعلی شاه قرار گرفت و او برآن شد تا آن مکان را به عنوان باغ سلطنتی و مسکن دائمی خود برگزیند و بیشتر اوقات خود را در آنجا به سر آورد. این باغ در آن زمان، بیرون از حصار شاه طهماسبی و خارج …))
نگارندگان این کتاب به شیوه تاریخ‌نگاری، سیر وقایع سیاسی و همچنین تحولاتی که موجب تغییر اهمیت سیاسی این مکان تاریخی به اهمیت آموزشی آن گردید برشمرده‌اند، تلاشی که در نهایت منجر به شکل‌گیری نخستین پایه‌های آموزش عالی نوین در ایران و تأسیس اولین و بزرگ‌ترین دانشگاه ایران یعنی دانشگاه تهران گردید و اکنون هشتادمین سال تأسیس این مؤسسه است.

علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به کتابسرای موزه مکتب کمال‌الملک در باغ نگارستان مراجعه نمایند. باغ نگارستان همه روزه به استثنای روزهای دوشنبه از ساعت ۱۰ الی ۱۸ به روی بازدیدکنندگان باز است.