رونمایی از یک سند مهم قجری در موزه مقدم دانشگاه تهران

سند انتصاب محمد تقی‌خان، به‌عنوان شهردار تهران در خانه موزه مقدم دانشگاه تهران رونمایی شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، سند اعطای لقب احتساب‌الملک به محمد تقی‌خان با مهر ناصرالدین شاه، با حضور شهردار منطقه ۱۱، احمد مسجدجامعی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، آرش حسینی میلانی، رئیس کمیته محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران، ۱۲ مهر ۱۳۹۸ همزمان با آغاز هفته تهران، در خانه موزه مقدم دانشگاه تهران رونمایی شد.

محسن نقیلو، مدیر موزه‌های عمومی و اماکن تاریخی دانشگاه تهران، ضمن اعلام این خبر گفت: «در این نمایشگاه علاوه بر رونمایی از این سند ۱۳۴ ساله که در مخزن موزه مقدم نگهداری می‌شود، از کتاب‌ها، مهرها و مدال‌های شهردار تهران نیز رونمایی به‌عمل آمد. هم‌چنین نمایش ۵۳ عکس قاجاری برای نخستین‌بار از تهران قدیم و کارت‌پستال‌های تاریخی از دیگر برنامه‌های این نمایشگاه است».

وی خاطر نشان کرد: «این نمایشگاه از ۱۲ مهر تا ۳۰ آبان ۱۳۹۸ به غیر از دوشنبه و ایام سوگواری در کل ایام هفته از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ در خیابان امام خمینی(ره)، بعد از خیابان شیخ هادی پذیرای بازدید کنندگان است و در ۱۴ مهر ماه به مناسبت روز تهران بازدید از موزه مقدم برای کلیه شهروندان رایگان خواهد بود».

نقیلو، با بیان اینکه این خانه قاجاریه با شماره ۲۹۲۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است، تصریح کرد: «این خانه دارای بخش‌های زمستانی، تابستانی، حوض‌خانه، عمارت برج، اتاق صدف، کتاب‌خانه، حوض ژاپنی، حیاط‌باغ ایرانی، ایوان قاجار، دیوار تجدد و… است که در سال ۱۳۵۱ توسط دکتر محسن مقدم، فرزند احتساب‌الملک و استاد پردیس هنرهای زیبا به دانشگاه تهران وقف و در سال ۱۳۸۸ به‌صورت موزه توسط دانشگاه راه‌اندازی شده است».

به گفته مدیر موزه‌های عمومی و اماکن تاریخی دانشگاه تهران، سفال، شیشه، نقاشی، فلز، مدال، کتاب، کاشی، پارچه و…از مجموعه‌های منحصر به‌فرد موزه مقدم است که مورد بازدید گردشگران و هم‌چنین پژوهش دانشجویان به صورت پایان‌نامه قرار می‌گیرند.

کد امنیتی *Captcha loading...