در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران؛ رونمایی از سند ثبت ملی دیوار نگاره صف سلام و مجسمه قائم مقام فراهانی

مراسم رونمایی از سند ثبت ملی دیوار نگاره صف سلام فتحعلی شاه قاجار و مجسمه قائم مقام فراهانی با حضور رئیس دانشگاه تهران، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه تهران، شهردار منطقه ۱۲، تعدادی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران، رئیس ایکوم ایران، مدیرکل موزه های سازمان میراث فرهنگی و جمعی دیگر از مسئولان شهرداری و سازمان زیباسازی شهر تهران، دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، دکتر مجید سرسنگی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ضمن تشکر از مسئولان حاضر در مراسم، گفت: از دکتر نیلی احمدآبادی تشکر ویژه ای دارم به علت حضور در جلسه شورای عالی موزه ها و همچنین رونمایی از این دو اتفاق؛ لازم است اشاره کنم که ما هیچ دانشگاهی در کشور نداریم که شورای عالی موزه های داشته باشد و این نشانگر توجهی است که دانشگاه تهران به حوزه میراث فرهنگی و موزه ها دارد.

وی افزود: دانشگاه تهران موزه های بسیار خوبی دارد که با توجه به حضور اعضای محترم شورای اسلامی شهر تهران، باید بگویم که این موزه ها می توانند بیش از پیش در خدمت شهر تهران باشند و در توسعه علمی و فرهنگی شهر تهران و نسل جوان کشور کمک کار مدیریت شهری باشد. دانشگاه تهران این آمادگی را دارد که درهای این موزه ها را به روی عموم مردم باز کند و طبیعتا این کار همکاری و همراهی شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران را می طلبد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به دو رونمایی از آثاری در باغ موزه نگارستان، اظهار کرد: امروز سند ثبت ملی اثر فاخر دیوار نگاره صف سلام رونمایی می شود؛ اثر بسیار مهمی که از زمانی که به نمایش عموم گذاشته شده علاقه مندان بسیاری چه از داخل و چه از خارج از کشور از آن دیدن کرده اند. همچنین امروز با همکاری سازمان زیباسازی شهرداری و شهرداری منطقه ۱۲ تهران، از مجسمه برنزی قائم مقام فراهانی پرده برداری خواهد شد.

دکتر مجید سرسنگی در پایان سخنان خود، گفت: امیدواریم همانطور که همیشه دکتر نیلی احمدآبادی تاکید می کنند که دانشگاه تهران باید در حوزه مسئولیت اجتماعی نقش بیشتری را ایفا کند؛ این مسئولیت را هر چه بهتر انجام دهیم. ما در برنامه سوم توسعه دانشگاه تهران سه محور اصلی را مد نظر قرار دادیم، بین المللی سازی، کارآفرینی و ترویج مسئولیت اجتماعی و اخلاق حرفه ای؛ به هر حال ما علاقه مند هستیم که دانشگاه تهران نقش بیشتری در مدیریتی شهری شهر تهران ایفا کند و با توجه به سابقه بیش از ۸۰ ساله این دانشگاه و اینکه به گفته مقام معظم رهبری این دانشگاه نماد آموزش عالی کشور است، تصور می کنیم که بهترین مرکز علمی هست که می تواند به کمک مدیریت شهری بیاید.

در ادامه این مراسم، دکتر مجید فراهانی عضو شورای اسلامی شهر تهران به سخنرانی پرداخت و گفت: در شرایط حساسی که اکنون به سر می بریم، یکی از اصلی ترین استراتژی های شهر تهران و مدیریت شهری، تبدیل شهر تهران به یک قطب گردشگری است. متاسفانه شهر تهران علی رغم پتانسیل های بسیار بالا در جذب گردشگران داخلی و خارجی، مقصد گردشگری نیست.

وی افزود: گردشگران خارجی هم که به ایران می آیند، از تهران و فرودگاه بین المللی امام (ره) برای رفتن به سایر مقاصد گردشگری استفاده می کنند و از این همه پتانسیل بالای شهر تهران به عنوان یک شهر تاریخی ما بهره ای نمی بریم. یکی از عرصه های مهم درآمد های پایدار برای مدیریت شهری جدید، تبدیل تهران به قطب گردشگری است و دانشگاه تهران با همکاری شهرداری منطقه ۱۲ که به قلب تهران معروف است، می تواند نقش بسیار مهم و کلیدی در این موضوع ایفا کند که نمونه آن، برگزاری این مراسم و همچنین موزه های دانشگاه تهران است.

در پایان این مراسم از مجسمه قائم مقام فراهانی و سند ثبت ملی دیوار نگاره صف سلام رونمایی شد.

برچسب,,,,,