دیوارنگاره «صف سلام» دانشگاه تهران، بزرگترین دیوارنگاره موجود در ایران، ثبت ملی شد.

دیوارنگاره فتحعلی‌شاهی «صف سلام» باقی‌مانده از دوره‌ قاجار که ۵۵ قطعه به طول ۲۰ متر و ارتفاع ۲٫۵ متر را شامل می شود، در باغ موزه نگارستان نصب و برای همیشه ماندگار شده است.

این دیوارنگاره که با تکنیک رنگ روغن روی گچ خلق شده، مربوط به تزئینات وابسته به معماری محوطه حرم مطهر حضرت معصومه (ع) در قم است. این اثر در سال ۱۳۹۴ از کاخ گلستان به دانشگاه تهران منتقل شد و پس از مرمت در سال ۱۳۹۵ و نصب در باغ موزه نگارستان، برای همیشه در معرض دید عموم قرار گرفت.

سوابق ثبت ملی برجسته‌ترین دیوار نگاره دوره قاجار با عنوان «صف سلام»، در  ۱۸ آذر ۱۳۹۷ به معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران ارسال شد.

گفتنی است، چاپ کتاب و تولید فیلم درباره این اثر، توسط معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در مرحله پایانی آماده سازی قرار دارد و به زودی در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

برچسب,,,,