برگزاری نشست بررسی حفاظت و مرمت ديوارنگاره صف سلام در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران

دومين نشست از سلسله نشست‌هاي علمي-تخصصي گروه حفاظت ايكوم ايران با عنوان «حفاظت و مرمت ديوارنگاره صف سلام»،  دوشنبه ۲۸ آبان از ساعت ۱۶ تا ۱۸ در باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران برگزار می شود.

با توجه به استقبال محققان، متخصصان و دانشجویان مرمت و باستان شناسی از بازدید این اثر و همچنین علاقه‌مندی به بررسی روند مرمت و مستندنگاری آن؛ این نشست با همکاری باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران و گروه حفاظت و مرمت آثار و ابنیه ایکوم با همكاري فتح‌الله نيازي (سرپرست كارگاه مرمت ديوارنگاره صف سلام فتحعليشاهي باغ موزه نگارستان، سرپرست كار گروه مدرن، عضو پژوهشكده حفاظت و مرمت آثار تاريخي-فرهنگي و عضو كار گروه حفاظت آرايه هاي معماري و ديوارنگاره‌ها) برگزار می شود.

گفتنی است، اين نشست در جهت معرفي اين اثر كم‌نظير در نشست‌هاي علمي و در ميان متخصصان و دانشگاهيان صورت گرفته و شامل ۴۰ دقيقه سخنراني فتح‌الله نيازي پيرامون نحوه مرمت اين اثر، ۴۰ دقيقه پرسش و پاسخ حضار و ۳۰ دقيقه پخش فيلم خواهد بود.

به استناد بررسی‌های تاریخی و سبک‌های هنری،  نقاشی صف سلام فتحعلیشاهی احتمالا به سال ۱۲۴۸ ه.ق (۱۸۳۳ م.) به قلم میرزا محمدعلی نقاش و به فرمان کیکاووس میرزا (فرزند بیست و هشتم فتحعلی‌شاه و حاکم وقت قم) به تصویر کشیده شده است.

در این نقاشی دیواری که با تکنیک رنگ و روغن روی بستر گچ ترسیم شده و شامل ۵۴ قطعه و ابعادی وسیع در حدود ۲٫۵×۲۰ متر است؛ طبق اسناد موجود تعداد ۱۵۰ نفر دیده می‌شده‌اند که در حین جدا کردن اثر از دیوار، بخشی از نقاشی تخریب می‌شود و امروز بخشی به جا می‌ماند که تعداد ۹۰ نفر در آن دیده می شود.

اهمیت این اثر، جدا از تکنیک هنری و ابعاد باشکوهش، وجه تاریخی و سیاسی آن است. زیرا تمامی اولاد و احفاد فتحعلی‌شاه را در آن زمان – که هر یک از اقوام مختلف ایرانی و صاحب مناصبی سیاسی و حکومتی بودند – با شمایل همگون، خلعت مخصوص، ذکر نام و به ترتیب سن و جایگاه و نسب به معرض نمایش گذاشته است.

شرکت برای عموم در این نشست آزاد است.

برچسب,,,,,,