«مملکت شمس طالع یا دولت ژاپون» در باغ‌موزه نگارستان رونمایی شد

آیین رونمایی ویژه معرفی کتاب «مملکت شمس طالع یا دولت ژاپون» که تصحیحی از تاریخ‌نگاری ایرانی درباره کشور ژاپن در عهد قاجاریه است، دوشنبه ۲۳ بهمن در باغ‌موزه نگارستان برگزار شد.

احمد دنیانور مدیرعامل انجمن دوستی ایران و ژاپن، در این مراسم که با حضور سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه، حسین عادلی سفیر سابق ایران در ژاپن و رئیس انجمن دوستی ایران و ژاپن، سفیر ژاپن در تهران و تنی چند از اعضای این انجمن برگزار شد، طی سخنانی گفت: کتاب مملکت شمس طالع یا دولت ژاپون، نخستین کتاب تاریخ‌نگاری ایران از سرزمین آفتاب تابان، ژاپن است.

احمد دنیانور، افزود: این کتاب وضعیت ژاپن را در ۱۲۰ سال پیش به خصوص پس از پیروزی ژاپن بر روسیه را در جنگ جهانی به تصویر‌کشیده و در حال حاضر الگویی مناسب برای کشورها و مللی است که می‌خواهند توسعه و پیشرفت در کشورهای خود را تجربه کنند.

وی گفت: آداب و سنن، هنر و فرهنگ، دین و تکدی‌گری، زندگی خانواده‌ها و رفتار والدین با فرزندان و در نهایت حکومت سلطنتی ژاپن را در کتاب مملکت شمس طالع به نحوی مطلوب به رشته تحریر درآمده و از این رو با وجود جنگ و سختی روزگاران، ایستادگی مردم ژاپن را که بیش از یک قرن پیش به وقوع پیوسته به تصویر کشیده است.

رئیس انجمن دوستی ایران و ژاپن نیز در این مراسم گفت: کتاب مملکت شمس طالع در راستای معرفی فرهنگ ژاپن پرداخته و با توجه به اینکه کتاب‌های در این زمینه در دو دهه گذشته منتشر شده ولی باز هم برای معرفی این کشور آسیایی نیاز است که تألیف و ترجمان جدیدی از آداب و فرهنگ آن در ایران صورت گیرد.

حسین عادلی با بیان اینکه کتاب فوق در بحبوحه نهضت مشروطه در ایران نوشته شده و از این رو مردم کشورمان از دیر زمان نسبت به اخبار و وضعیت ژاپن حساسیت و علاقه داشته‌اند، اظهار کرد: یکی از علائق مردم ایران به ژاپن جنگ این کشور با روسیه بود که به شکست روسیه ختم شد و روزنامه‌ها اخبار لحظه به لحظه این رویداد را به مردم می‌رساندند و مطالب زیادی از آن چاپ و منتشر می‌کردند.

وی گفت: ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم درهای خود را به روی دنیا باز کرد و بعد از تحمل سختی‌ها و مشکلات فراوان رو به رشد و توسعه گذاشت و ایرانی‌ها هم توانستند خود را به جایی برسانند و امروز هم با توجه به چالش‌های پیش‌رو از مشکلات عبور کنند و ژاپن و ایران نشان دادند که در کنار دوستی دیرینه می‌توانند هویت خود را حفظ کرده و زنده نگهدارند.

سفیر ژاپن در تهران، در این مراسم طی سخنانی اظهار کرد: این کتاب با انگیزه توسعه روابط ایران و ژاپن چاپ و منتشر شده و انجمن دوستی دو کشور برای بازآرایی و تصحیح آن زحمات بسیاری کشیده است.

کوایاشی افزود: افتخار می‌کنم که تاریخ ژاپن را به عنوان یک تجربه موفق در اختیار مردم ایران قرار دهیم. این کتاب توانسته تا حدود بسیاری در انتقال آداب و رسوم مردم ژاپن و همچنین راه‌های رشد و توسعه کشورهای درحال توسعه و تقویت آن الگویی مناسب باشد.

معاون وزیر امور خارجه با بیان اینکه کتاب در خصوص تاریخ ادبیات ژاپن در ایران کم داریم، گفت: خیلی از تحقیقات و تاریخ ایران در ژاپن نوشته شده و از طرفی از ژاپن در ایران به نیکی یاد می‌شود و ما باید از تجربیات آنها در برخی امور خود درس بگیریم.

سید عباس عراقچی، تصریح کرد: تجارب ژاپن بعد از جنگ دوم جهانی بسیار ارزشمند است و تهران و توکیو در زمینه تبادلات فرهنگی و اقتصادی و همچنین سیاسی از قدیم اشتراک‌های زیادی دارند و سال آینده نودمین سالگرد روابط دیپلماتیک دو کشور را جشن خواهیم گرفت.

وی افزود: روابط ایران و ژاپن رو به توسعه است و پیشرفت‌های خوبی تاکنون داشته‌ایم و از این‌رو می‌توان آینده خوبی برای دو کشور و منطقه ترسیم کرد.

گفتنی است، کتاب مملکت شمس طالع یا دولت ژاپون تألیف و ترجمه «ماطه وس خان ملیک یانس» و تصحیح، تحشیه و تعلیقات «احمد دنیانور» با موضوع «ژاپن، آداب و رسوم و زندگی اجتماعی» از سوی مؤسسه پژوهشی فرهنگ، دانش و مؤسسه آموزش عالی سیاحان در ۲۷۹ صفحه چاپ و منتشر شده است.

برچسب,,,,,,,