برگزاری گردهمایی اعضای شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه تهران در باغ موزه‌ نگارستان

به گزارش روابط عمومی باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران، گردهمایی اعضای شورای مرکزی انجمن‌های علمی دانشجویی در روز پنج شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در باغ موزه‌ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد. در این برنامه‌ی یکروزه علاوه بر آشنایی اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی با دستورالعمل اجرایی دهمین جشنواره‌ی ملی حرکت به تبیین اهداف و رویکردهای انجمن‌های علمی دانشجویی پرداخته شد.
در این گردهمایی، دکتر سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران ضمن تشکر از دانشجویان شرکت‌کننده در برنامه، به تبیین جایگاه و اهمیت فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی پرداختند. ایشان اظهار داشتند «همانطور که در حوزه‌ی پژوهشی و آموزشی استادان در اغلب رشته‌ها سرآمدند، در حوزه‌ی دانشجویی نیز دانشجویان ما برترین هستند».
معاون فرهنگی دانشگاه تهران افزودند «انجمن‌های عملی دانشجویی، تجلی قدرت علمی دانشجویان فرهیخته و بانشاط است. تجربه نشان داده که فعالین انجمن‌های‌ علمی نسبت به بقیه دانشجویان در آینده شانس بیشتری برای ایفای نقش در کسوت هیات علمی دانشگاه‌ها را دارند».
دکتر سرسنگی ضمن اشاره به ایجاد زیرساخت‌ها در بخش فرهنگی در سال‌های اخیر از احداث خانه فرهنگ و هنر دانشجویان با استفاده از ظرفیت خیرین و نهادهای بیرون دانشگاه خبر دادند.
دکتر سرسنگی خاطر نشان کردند، در سال‌های اخیر با وجود همه مشکلات، حرکت معاونت فرهنگی رو به رشد بوده است. ایشان افزودند با وجود محدودیت‌های مالی شدید در سال قبل تلاش شد با استفاده از تمام ظرفیت‌ها و جذب اعتبارات مالی از نهادهای بیرون دانشگاه، فعالیت تشکل‌های دانشجویی تحت تاثیر کمبود بودجه قرار نگیرد و فضای نشاط و امید در جامعه‌ی دانشجویی تقویت شود.
معاون فرهنگی دانشگاه تهران تاکید کردند که باید با تمام توان تلاش نمود تا فعالیت‌های دانشجویی حمایت شده و این فعالیت‌ها درگیر بوروکراسی اداری نشود. باید اعتماد متقابل بین حوزه‌ی معاونت و دانشجویان تقویت شود. لازم است معاونت فرهنگی و دانشجویان صادقانه در کنار هم تلاش نماییم تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های بسیار زیاد در دانشگاه تهران در تقویت هر چه بیشتر تشکل‌های دانشجویی گام برداریم. این آمادگی وجود دارد تا از توانمندی‌ انجمن‌های علمی دانشجویی در تحقق برخی اهداف و وظایف دانشگاه استفاده شود.
دکتر سرسنگی ضمن تاکید بر هدفمندی فعالیت‌های انجمن‌های علمی دانشجویی به طرح رتبه‌بندی انجمن‌ها، کانون‌ها و نشریات دانشجویی اشاره کردند. ایشان افزودند با تدابیر اندیشیده شده اختصاص بودجه متناسب با برنامه‌ها و فعالیت‌ها در حوزه‌های مختلف خواهد بود. اولین مرحله ی ابلاغ اعتبار انجمن‌های علمی دانشجویی برای حمایت از انجمن‌هایی که طرح‌های خود را ارسال نموده بودند، انجام شده و این آمادگی وجود دارد تا در صورت ارسال طرح‌های دیگر نیز حمایت گردد. ایشان ابراز امیدواری کردند که همچون گذشته انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه در جشنواره‌ی حرکت نیز فعالانه شرکت نمایند.
در این گردهمایی، دکتر زارع چاهوکی، مدیر کل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه نیز به تبیین چگونگی تدوین و ارسال طرح‌ها، تخصیص اعتبار و مستندسازی فعالیت‌ها پرداختند. همچنین دستورالعمل دهمین جشنواره‌ی حرکت را به‌طور کامل تشریح نموده و اظهار داشتند که به زودی کلیه جزییات جشنواره در سایت اداره‌ی کل بارگذاری و امکان ارسال طرح‌ها به‌صورت آنلاین در سایت میسر خواهد شد.
در ادامه، اعضای انجمن‌های علمی دانشجویی به بیان نقطه نظرات خود در خصوص فعالیت‌ انجمن‌های علمی دانشجویی پرداختند که مهمترین آنها شامل موارد زیر است:
– عدم حمایت مسئولین برخی دانشکده‌ها و گروه‌های آموزشی از فعالیت انجمن‌های علمی دانشجویی
– عدم تخصیص بودجه مناسب و به هنگام به فعالیت‌ها
– کسر بالاسری از درآمد انجمن‌های علمی دانشجویی و در برخی موارد عدم تخصیص اعتبار از محل درآمد کسب شده توسط انجمن به فعالیت‌ها
– بررسی و اصلاح آیین‌نامه انجمن‌ها در خصوص زمان انتخابات و استاد مشاور و …
– بوروکراسی زیاد اداری و عدم همکاری کارشناسان دانشکده‌ها و پردیس‌ها، به‌طوری که در برخی موارد طرح‌های ارسالی به معاونت فرهنگی ارسال نشده یا با تاخیر زیادی ارسال می‌گردد.
– در برخی دانشکده‌ها، کارشناسی که امور انجمن‌ها را پیگیری کند، وجود ندارد.
– تسهیل فرآیند اطلاع‌رسانی برنامه‌های انجمن‌های علمی دانشجویی در شبکه‌های دانشگاه
بعد از ارائه‌ی نقطه نظرات، زارع چاهوکی ضمن تقدیر و تشکر از ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات تاکید نمودند که همه موارد پیگیری شده و نتایج آن به اطلاع انجمن‌های علمی دانشجویی خواهد رسید.
آخرین بخش این گردهمایی، کارگاه «مدیریت راهبری انجمن‌های علمی» با تدریس آقای دکتر هدهدی، رئيس مركز مطالعات و پژوهش‌هاي فرهنگي اداره كل امور فرهنگي و اجتماعي دانشگاه تهران بود. در این کارگاه دانشجویان با شاخص‌های انجمن علمی مطلوب و زمینه‌ فعالیت‌های موثر و کارآمد و چگونگی ارزیابی فعالیت‌ها آشنا شدند.

تصاویر:

برچسب,,,,,,