مراسم نکوداشت استاد یحیی میرزا دولتشاهی در باغ موزه نگارستان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران، اموربین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران با همکاری باغ موزه نگارستان، مراسم نکوداشت استاد یحی میرزا دولتشاهی، در روز چهار‌شنبه ۱۸ اسفند ۹۵ از ساعت ۱۶ تا  ۱۸با حضور دکتر محمدرضا بهزادی و کیانوش معتقدی در موزه‌ مکتب کمال‌الملک باغ موزه نگارستان برگزار شد.
لازم به ذکر است نمایشگاهی از آثار استاد دولتشاهی، شامل اسناد و عکس‌های استاد یحیی میرزا دولتشاهی تا تا ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ در موزه‌ مکتب کمال‌الملک باغ موزه نگارستان به نشانی میدان بهارستان، خیابان دانشسرا، باغ موزه نگارستان برای بازدید علاقه مندان برپاست.
زندگی نامه استاد دولتشاهی:
یحیی میرزا دولتشاهی در سال ۱۲۷۸ خورشیدی در تهران متولد شد. او در کودکی به مدرسه سنلویی رفت. حسنعلی وزیری، که در آن مدرسه زبان فرانسه درس میداد، وقتی علاقه وی را به نقاشی دید، چند اثر سیاه قلم را به او نشان داد و بدین وسیله برای نخستین بار با هنر نقاشی آشنا شد.
پدر یحیی نیز الفتی با کمال الملک داشت، به همین دلیل توانست به مدرسه استاد راه پیدا کند. در گامهای نخست در مدرسه استاد کمالالملک فن سیاه قلم آموخت و به تدریج تکنیکهای دیگر را نیز تجربه کرد. پس از فراغت از تحصیل در بیست وچهارسالگی، مأمور تأسیس اداره صنایع مستظرفه قزوین شد و توانست در آن شهر شاگردانی چند تربیت کند. پس از این تجربه، در ۱۳۰۰ دوباره به تهران بازگشت و بنا به درخواست استاد کمال‌الملک، برای تعلیم هنرجویان و نیز انجام کار اداری، در مدرسه صنایع مستظرفه به کار مشغول شد.
دولتشاهی در تصویرسازی کتاب هم طبع‌آزمایی کرده است. او دوازده تصویر برای کتاب “سپهبد فردوسی” به اجرا در‌آورد.آثار دیگری از او نیز در کتاب‌های درسی، نشریات دانش‌آموزی (۱۳۳۳)، “کیهان‌بچه‌ها”، “قصه‌های عمونوروز” (نوشته‌ی صبحی مهتدی) و دو کتاب “حساب مصوّر” و “سرودهای سالک” به چاپ رسیده است.
یحیی میرزا دولتشاهی علاوه بر نقاشی، طبعی هم در سرودن غزل داشت.  وی در سال ۱۳۴۱، در یک سانحه‌ی رانندگی هر دو پایش شکست و از آن به بعد منزوی و خانه‌نشین شد و نهایتاً در روز ۲۶ اسفند ۱۳۷۱ دارفانی را وداع گفت.
روحش شاد و یادش گرامی

گزارش تصویری: