نقره‌های قلم‌زنی اهدایی مهندس غلام‌علی ملول

غلام‌علی ملول در سال ۱۳۲۶ در محله‌ای فقیرنشین در اراک متولد شد. او مقطع دبستان را در مدرسه‌ای به نام فرزین گذراند‌. با وجود آن که درس کم می‌خواند اما به دلیل هوش زیاد، توانست با نمرات عالی و با عنوان شاگرد ممتاز این مقطع را به پایان برساند. او در مقطع دبیرستان در رشته ریاضی درس خواند. دانشکده فنی و رشته فیزیک دانشکده علوم دانشگاه تهران مقصد نهایی او بود و توانست در هر دو دانشکده قبول شود.

به این ترتیب بود که او در سال ۱۳۴۴ دانشجوی راه و ساختمان دانشکده فنی دانشگاه تهران شد و پس از ۵ سال تحصیل در این دانشکده با مدرک کارشناسی ارشد فارغ‌التحصیل شد.

وی پس از مدت‌ها فعالیت در زمینه تحصیلی خود در سال ۱۳۸۲ خود را در زمینه‌های اقتصادی بازنشسته کرد تا فرصت بیشتری برای فعالیت در زمینه‌های فرهنگی و علایق شخصی خود داشته باشد.

علاقه به هنر‌، ادبیات‌، صنایع دستی و آثار باستانی و مسافرت به کشورهای گوناگون از علایق او است. تألیف کتاب «بهارستان دریچه‌ای به قالی ایران»، گردآوری مجموعه‌ای از فرش‌های نفیس طی چهل سال‌، گردآوری مجموعه قلم‌زنی نقره اصفهان طی سی و پنج سال، بازدید از آثار باستانی شاخص در جهان و موزه‌های معروف دنیا‌، از دیگر فعالیت‌های او بوده است‌.

نمایشگاه حاضر شامل ۱۲۵ قطعه  نقره قلم‌زنی اصفهان می‌باشد. وزن قطعات نقره حدود ۱۹ هزار مثقال، معادل ۸۰ کیلوگرم و وزن اشیاء فلزی، مفرغی و مسی آن حدود ۲۵ کیلوگرم است. قدمت این اقلام به دوره قاجاریه تا پهلوی دوم برمی‌گردد.

‌این نمایشگاه دائمی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ با حضور مهندس غلام‌علی ملول، رئیس دانشگاه تهران، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌، مسئولان و جمعی از دوست‌داران هنر افتتاح شد و در معرض دید عموم قرار گرفت.

خبر مرتبط: رونمایی از مجموعه های وقفی فتح اله عباد و فرش های اهدایی غلامعلی ملول

خبر مرتبط: به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی؛ دکتر نیلی احمدآبادی: دانشگاه تهران بخش مهمی از تاریخ و فرهنگ ایران است